2012-08-29

2012-08-29 | 17:15:00

Hej!
 
Fick på mitt återbesök reda på att de kotor som är stelopererade är från kota T10 till L3. Detta sa mig ingenting så naturligtvis var jag tvungen att kolla upp vilka kotor det var. Jag har suttit och markerat på en bild jag hittade på google vart på ryggraden dessa kotor befinner sig. Bilden visar ryggraden i olika synvinklar och inom de svrta sträcken är jag opererad.
 

Bry er inte om de röda strecken. De fanns redan på bilden :)♥
 
Kram
Sara♥
Postat av: Bodil Wallhoff

Det jag noterar är att dom opererat rätt långt ner på dig. Vilket beror på att det är andra metoder just nu.
Jag hade 2 krökar som dom rättade till vilket betyder att större delen av min ryggrad är steopererad. TYcker det är intressant att följa utvecklingen. Lycka till!

Svar: Jag råkade skriva fel förut att jag var opererad till och med kota L4, men det är bara till L3. De är fortfarande väldigt försiktiga med att operera för långt ner. Rätade de ut dina krökar i en och samma operation, eller fick dem ta det i två olika operationer? Tack för din kommentar! Det värmer att du tycker det är intressant! Hoppas allt är bra med dig och din rygg! :)
Sara

2012-08-29 @ 15:53:52
Postat av: Bodil Wallhoff

Jag är opererad för 38 år sen så lite har hänt. Då tog dom benflisor från höften och kilade upp ryggen med sen satte dom ett stag över hela området som höll upp ryggen under tiden kotorna växte ihop första ett och ett halvt året hade vi korsett utan på. Jag tålde dock inte materialet dom fäst staget med så jag fick ta bort staget efter ca 8 år. När det gällde operationen märkte dom inte förrän dom öppnat att även min nedre del var skadad. så dom kilade upp hela ryggen vid samma operation. Dom flesta behövde bara fixa till den övre delen men i mitt fall var det inte mycket att göra än kila upp hela. Vilket resulterade i att jag fick ligga en vecka extra utan att röra mig (dvs 5 veckor ) pall på rygg. Men jag är nyfiken av mig o läser om utvecklien av sjukdomen .

Svar: Oj vilken historia! Det är verkligen stor skillnad på hur det gick till då jämfört med nu, och tur är väl det! Väldigt intressant att få läsa om hur det gick till då. Hoppas allt är bra med ryggen nu då! :)
Sara

2012-08-29 @ 21:43:22
Postat av: linda

sv: jaha oki men det är ju bra! :D <3 tror du att du ska göra det? :) det är bra med mig! föurtom att jag har sådana hemska smärtor i ryggen , nacken , revbenen och mina höfter :( men som sagt annars är det finfint! :D

kram!

2012-08-30 @ 06:45:29
URL: http://www.livetmedlinda.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Välkommen till min blogg! Sara är mitt namn och jag är en 19-årig tjej med skolios. Jag fick reda på min skolios när jag var ca 12 år och blev opererad för det den 11:e maj 2011. Operationen gick bra och nu håller jag på med sjukgymnastik för fullt! Vid frågor är det bara att höra av sig. Jag svarar mer än gärna! Trevlig läsning!

RSS 2.0