Tips

2012-12-05 | 21:35:00
Hej på er!
 
I snart elva månader har jag drivit den här bloggen. Jag har insett att jag inte har skrivit ett inlägg med mina egna tips på vad man kan göra vid värk i ryggen eller liknande så det kommer nu!
 
Jag har ofta bra och dåliga dagar med min rygg. Vissa dagar märker jag inte ryggen för fem öre. Jag kan göra allt jag vill och slippa få ont. Om jag däremot står upp eller sitter ner för länge kan min rygg värka rejält. Det jag brukar göra då är att ta ipren och sedan gå och lägga mig med beneni högläge. Då kan jag slappna av mycket lättare i ryggen så detta är ett tips till alla er om ni någon gång skulle få ont i ryggen.
 
Ett annat tips är att prata med er skola. Jag vet att efter min operation kontaktade en arbetsterapeut på Linköpingssjukhus skolsystern på min skola för att informera om min operation och se till så de fixade ett vilorum åt mig. Där skulle det finnas en soffa eller säng och dIt skulle jag kunna gå på långa raster och vila ryggen. Tyvärr fick jag ju komplikationer som gjorde att jag inte kom tillbaka till skolan innan skolavslutningen så detta var inget jag hann utnyttja. För några dagar sedan kom även rektorn på min skola fram till mig och sa att hon hade hört att jag forfarande hade lite problem med min rygg. Fråga mig inte hur hon kunde veta det men det visste hon tydligen. Hon frågade i alla fall om jag skulle behöva någon speciell stol eller liknande istället för att sitta på hårda stolar dag ut och dag in. Jag tackade nej och sa att jag ser till att resa mig med jämna mellanrum istället. Det här är i alla fall ytterliggare ett tips att kontakta rektorn om ni upplever att stolarna inte är helt hundra för er och se om ni kan komma på någon lösning.
 
Ett annat tips är att resa er med mellanrum och inte sitta för länge, viktigt! Sitter jag för länge får jag riktigt ont i ryggen och jag blir även ihosjunken. Tänk även på er hållning i vardagen. Det är väldigt lätt att sjunka ihop så att man sitter krökt som en liten gubbe så tänk på det! Sträck på er! Det här är något som jag verkligen måste förbättra! :)
 
Det här vara bara några tips jag kan komma på just nu, men det kommer säket fler! Dela gärna med er om ni sitter inne på något bra tips eller om ni vill kommentera!
 
Ha det fint♥
 
Vilken hållning har du?
Postat av: linda

Oj jag är nog den som är mest lutade framåt och axlarna långt ner framåt <3

Svar: Haha jag har lite svårt att avgöra vilken jag själv har ;). Det är nog en blandning av dem alla <3
Sara

2012-12-12 @ 19:42:42
URL: http://www.livetmedlinda.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Välkommen till min blogg! Sara är mitt namn och jag är en 19-årig tjej med skolios. Jag fick reda på min skolios när jag var ca 12 år och blev opererad för det den 11:e maj 2011. Operationen gick bra och nu håller jag på med sjukgymnastik för fullt! Vid frågor är det bara att höra av sig. Jag svarar mer än gärna! Trevlig läsning!

RSS 2.0