Svar på fråga

2012-10-08 | 09:01:48
Mikaela Om: Fråga
 
Hej! Känns jättebra att läsa din blogg! Är själv opererad för 8 månader sedan, och har en fruktansvärt jobbig värk. De flesta verkar vara relativt smärtfria efter den tiden, men jag läser att även du haft problem med värk. Blir det fortfarande "bättre och bättre" för dig? Tränade du även de dagar du hade jätteont? Kram Mikaela
 
Svar:
Hej Mikaela! Kul att höra att du läser min blogg :)
 
Oftast när man läser om människor som har opererats för skolios så är de, precis som du säger, smärtfria ganska snabbt. Jag blev opererad för över ett år sedan, men går fortfarande med smärta av och till. Tråkigt att höra att även du har ont! För drygt 5 månader sedan kontaktade vi en sjukgymnast och där har jag gått sedan dess. Träning för mig betyder väldigt mycket och ja, jag har tränat när jag har haft rejält ont i ryggen. Men detta är inget jag skulle rekommendera. När du känner att du har ont i ryggen skulle jag råda dig om att ta det lugnt.
 
När jag har väldigt ont i ryggen brukar jag ta ipren och sedan gå och lägga mig med benen i högläge. Då kan jag slappna av bättre i ryggen.
 
Sedan tycker jag att du ska nämna för din läkare att du går med smärta, om du inte redan har gjort det. Kanske är det så att de vill titta närmare på det t.ex. med röntgen.
 
Du får jättegärna mejla mig om du skulle ha några fler frågor eller om du vill prata med någon om detta. Min mejl: sara_goransson@hotmail.com
 
Hoppas jag svarade på dina frågor och hoppas verkligen att din smärta ger sig snart!
Kram
Sara♥
 
 
Postat av: mikaela

Tack för ditt svar!! Jag började träna tidigt efter operationen och ökade nog lite för mycket, för tidigt. Min nya strategi är att ta det lite lugnare. Läkarna vet att jag har ont, men allt ser bra ut på röntgen så det är inte så mycket mer att göra än att ha tålamod och sköta om sig så gott det går! Lycka till med dig och din rygg också! Kram Mikaela

Svar: Hej!Det låter bra med din nya strategi! Jag kan rekomendera dig att kontakta en sjukgymnast om du inte redan har gjort det. För mig har det hjälpt enormt mycket! Jag har äntligen någon som motiverar och hjälper mig med min träning. Hade jag aldrig kontaktat min en sjukgymnast så hade jag aldrig varit där jag är idag.

Jag känner igen det där med att ha smärta, men ingen vet vart den kommer ifrån. Allt ser bra ut på röntgen och läkarna har ingen aning om vart den kan komma ifrån.

Vad kul att du kommenterar! Blev väldigt glad av att läsa dina kommentarer! :)
Kram Sara
Sara

2012-10-08 @ 19:25:17
Postat av: mikaela

Hej igen! Jo, jag etablerade kontakt med sjukgymnast redan innan operationen, och det har varit jättebra men det bästa är massagen jag går på varannan vecka. Det kostar en del men är värt så mycket. Hoppas att både du och jag snart får bli smärtfria! Kämpa på! Kram!

Svar: Hejsan!Låter inte helt fel det där med massagen! ;)
Om ett tag är säkert både du och jag smärtfria. :) Det är nog bara en tidsfråga!
Ha det fint!
Kram :)
Sara

2012-10-09 @ 08:38:35
Postat av: Sabina

Trevlig blogg du har! =) Blir att försöka läsa din blogg lite nu. Gör du samma?

Svar: Tack så mycket! Vad glad jag blir! Absolut kommer jag läsa din! :)
Sara

2012-10-28 @ 07:11:57
URL: http://smebacksflikka.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Välkommen till min blogg! Sara är mitt namn och jag är en 19-årig tjej med skolios. Jag fick reda på min skolios när jag var ca 12 år och blev opererad för det den 11:e maj 2011. Operationen gick bra och nu håller jag på med sjukgymnastik för fullt! Vid frågor är det bara att höra av sig. Jag svarar mer än gärna! Trevlig läsning!

RSS 2.0