Vem är jag?

2013-04-04 | 22:29:00
Sara är mitt namn och jag är en 18-årig tjej bosatt i Örebro. Jag började blogga om skolios av de enkla anledningarna att jag vill ha min berättelse skriven någonstans och jag vill även hjälpa till och stötta andra med skolios så gott jag kan.
 
Jag har väldigt många intressen, men ett som betyder väldigt mycket för mig är träning. Under min uppväxt har jag hållit på med en hel del olika sporter, men i dagsläget gymmar jag och håller på med rehabiliteringsträning. Jag är väldigt studiemotiverad och jag går naturvetenskapliga linjen på en av Örebros största gymnasieskolor. I framtiden jobbar jag förhoppningsvis som barnläkare på något sjukhus här i Sverige.
 
Jag var 12 år när jag fick reda på att jag hade skolios. Under två år gick jag med regelbundna kontroller till skolsystern, men då min skolios bara ökade skickades en remiss till USÖ. Även där gick jag på regelbundna kontroller, men när min skolios bara ökade hela tiden insåg vi att jag skulle behöva behandla den. Vid den tidpunkten var jag så gott som färdigväxt och detta innebar att jag inte kunde använda korsett. Då fanns det bara ett alternativ kvar, nämligen operation. När jag var 15 år gammal skickade min ryggläkare en remiss till en ryggläkare i Linköping. Några månader senare var jag opererad. Innan operationen var min krök ca 56 grader och nu efter är den ungefär 16 grader!
 
Det har varit en lång och påfrestande resa, men jag är otroligt glad över att jag har genomgått min operation. Det blir bara bättre!
Välkommen till min blogg! Sara är mitt namn och jag är en 19-årig tjej med skolios. Jag fick reda på min skolios när jag var ca 12 år och blev opererad för det den 11:e maj 2011. Operationen gick bra och nu håller jag på med sjukgymnastik för fullt! Vid frågor är det bara att höra av sig. Jag svarar mer än gärna! Trevlig läsning!

RSS 2.0