Mina åsikter

2013-05-26 | 20:00:05
Jag har tittat runt på en hel del bloggar om skolios de senaste dagarna och ett ämne som verkar vara väldigt aktuellt just nu är dels smärta och hur människor i omgivningen beteer sig mot skoliospersoner. Observera att det jag komme att skriva i det här inlägget är mina egna åsikter och tankar. Jag skriver inte för att få sympati, men jag vill ge min syn på det hela.
 
Jag märkt att många skoliosare reagerar negativt på att icke-skoliosare klagar på ryggont. Varför? Vad är det som ger skoliosare rätt att klaga på ryggvärk om inga andra får göra det? Att man som skoliosare tycker det är jobbigt att höra andra människor klaga på värk när man själv går med konstant värk, förstår jag. MEN, fortfarande så har vi människor rätt att säga vad vi tycker. Vi har alla brister. Vi har alla något som gör oss "unika". Bara för att människor klagar på sin värk så gör det inte din situation värre. Du får varken mer eller mindre ont av det. Så återigen, varför ska skoliosare ha rätt att säga att man har ont i ryggen om ingen annan får det? Om du "klagar" på huvudvärk och hänvisar det till skoliosen, hur vet inte du att det är någon som har problem med huvudvärk? Eller att du klagar på höfterna, hur vet du att det inte är någon som har stora problem med exempelvis höftkulan eller liknande? Det här är faktiskt något som gör mig lite irriterad.
 
Innan ni börjar påpeka vad andra säger så tänk på vad ni själva gör. Som sagt, detta är mina synpunkter.
 
 
 
 
Postat av: Julia och Hazal- Skoliosbloggen

Jag tycker absolut att människor ska få klaga hur mycket de vill på vart de än har ont, det är ju upp till var och en och alla har ju olika problem, och varje individ har en egen känsla av hur jobbigt denne har det.

Antar att du dragit lite från mitt inlägg och hoppas att du inte tolkat det fel på något vis. Jag vet absolut att spänningshuvudvärk kan uppstå av smärta då man går och spänner sig mycket när man har ont vilket kan leda till huvudvärk. Det enda jag menar på är att jag inte anser att huvudvärk kan ledas direkt till en missbildad ryggrad utan mer vad som uppstår av smärta osv utav den. Lite andrahandsled så att säga :)

Kul att få läsa dina synpunkter på det hela också! :)

Svar: Tack för kommentaren. Jag förstår precis vad du menar och delar din uppfattning om det. :) Självklart ska var och en få uttrycka sin åsikt och det var lite det jag ville få fram med inlägget. Kul att du kommenterade!:)
Kram<3
Sara

2013-05-26 @ 21:25:48
URL: http://julhaz.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Välkommen till min blogg! Sara är mitt namn och jag är en 19-årig tjej med skolios. Jag fick reda på min skolios när jag var ca 12 år och blev opererad för det den 11:e maj 2011. Operationen gick bra och nu håller jag på med sjukgymnastik för fullt! Vid frågor är det bara att höra av sig. Jag svarar mer än gärna! Trevlig läsning!

RSS 2.0