Svar på fråga

2013-11-17 | 16:05:00
Madelen Om: Mår bra idag!
 
Hej! Sökte lite på nätet om skolios och hamnade på din blogg. Jag har själv skolios och den upptäcktes när jag var 12 år gammal och nu är jag 24. Jag är bara nyfiken på hur många grader skolios du hade och om du hade ont i ryggen och mycket problem innan du opererades? Ha det bra!
Madelen
Svar:
Hej Madelen! Före min skoliosoperation låg min krök på ca 56 grader och nu efter är den ungefär 16 grader. Jag hade stora problem med ryggen innan operationen. Jag hade ofta ont, men jag tror att värken är snäppet värre nu efter operationen. Före min operation kunde jag inte stå allför långa stunder och jag satt som en ihopsjunken liten tant. Mina höfter var oerhört ojämna och likaså mina axlar.
 
Nu efter operationen har jag fortfarande svårt att stå eller sitta längre stunder. Dock beror inte detta på att jag har stag i ryggen utan på grund av att jag inte har tillräcklig stabilitet i bålen. För mig är det extra viktigt att ha styrka i bålen, då det är min svaga punkt just nu. 
 
Hade jag inte opererats skulle jag ha haft ännu mer problem och värk än vad jag har idag.
Hoppas du fick svar på dina frågor. Ha det fint!
Postat av: Jenny

Hej. Hittade din blogg när jag googlade på skolios. Har själv Skolios och gick på kontroller hos ortoped tills jag var 12 år. Fick en förvarning att jag kunde få problem längre fram i livet men var först i april i år (är 31 år) som jag fick problem i samband med ett trängspass där jag råkade vrida till ryggen. Har sen dess haft ledvärk och ländryggsmärta!!! Går hos sjukgymnast och tränar bålstabilitet men går upp och ner med värken men sällan helt smärtfri en hel dag. Har dock inte fått träffa nån ortoped än!!!

Svar: Hej Jenny! Vad glad jag blev att du kommenterade. Tråkigt att höra om din värk. Hoppas att din värk ger sig med tiden. Du gör helt rätt att förbygga med sjukgymnastik. Jag har själv mycket värk och tyvärr ger sig inte den heller med sjukgymnastik. Hör av dig om det finns något som jag kan göra för dig! Ha det fint, kram.
Sara

2013-11-18 @ 23:16:54

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Välkommen till min blogg! Sara är mitt namn och jag är en 19-årig tjej med skolios. Jag fick reda på min skolios när jag var ca 12 år och blev opererad för det den 11:e maj 2011. Operationen gick bra och nu håller jag på med sjukgymnastik för fullt! Vid frågor är det bara att höra av sig. Jag svarar mer än gärna! Trevlig läsning!

RSS 2.0