Svar på fråga

2013-11-08 | 19:11:12
Varför har du fått sådan ihållande värk? Du har har väl haft det i en dryg månad nu eller?
Svar:
Det stämmer bra att jag har haft ryggvärk en längre tid nu och det finns förklaringar. Jag var faktiskt hos min sjukgymnast igår på grund av detta och fick min rygg undersökt. Redan när min sjukgymnast tittade på min rygg så kunde hon se att mina muskler var väldigt spända. De får arbeta 24/7 i allt jag gör. Det visade sig också att jag är svagare i min vänstra sida än vad jag är i min högra och det är också i min vänstra sida som värken sitter.
 
För att minska min värk just nu ska vi dels gå igenom all min träning. Jag måste tänka mer på att stabilisera bålen som är min svagaste länk. Hos andra, som inte har sjukdomen, kommer ofta stabiliteten naturligt medan jag måste arbeta upp mina muskler för att bygga upp en stabilitet. Detta på grund av att jag har en försvagad bindväv som leder till överrörlighet och svagare struktur.
 
För att minska min värk så mycket som det går kommer jag också att använda en värmekudde för att mina muskler lättare skall kunna slappna av. Ofta när jag får ryggvärk blir det som en ond cirkel. När smärtan kommer leder det till att jag spänner mig och det i sin tur resulterar i ännu mer värk osv. Nu har jag även kontaktat sjuksystern på min skola för att få tillgång till ett vilorum dit jag kan gå om min rygg värken oerhört i skolan.
 
Jag vill också tillägga att min värk inte är ett resultat av att det har hänt något speciellt i det opererade området. Mina stag och skruvar sitter där de ska och allt ser bra ut!
 
Hoppas du fick någorlunda svar på din fråga. Hör av dig om du har fler frågor!
Sara

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Välkommen till min blogg! Sara är mitt namn och jag är en 19-årig tjej med skolios. Jag fick reda på min skolios när jag var ca 12 år och blev opererad för det den 11:e maj 2011. Operationen gick bra och nu håller jag på med sjukgymnastik för fullt! Vid frågor är det bara att höra av sig. Jag svarar mer än gärna! Trevlig läsning!

RSS 2.0