Kära 15-åriga jag.

2014-06-25 | 20:17:01
Kära 15-åriga jag. Du kommer snart att få ett besked som vänder upp och ner på dina planer de närmsta åren. Du kommer aldrig att åka till Italien. Du kommer inte närvara på din egen skolavslutning eller dansa små grodorna runt midsommarstången. Du kommer ligga på sjukhus. Du kommer ha ont och du kommer inte kunna vända dig själv i sängen. MEN du kommer att kämpa. Kämpa för att komma ifrån sjukhuset. Kämpa för att det är det enda rätta. Kära 15-åriga jag. Det finns en sak som jag vill att du ska veta. Du är inte ensam. Du är inte ensam om att vara rädd, om att vara ledsen och det är okej. Kära 15-åriga jag, det är okej att känna. Oavsett känsla. Det är okej.
 
Det besked som du snart kommer att få, kommer göra dig mycket upprörd. Du kommer bryta ihop i sjukhuskorridoren. Sitta gråtandes på det kalla sjukhusgolvet med dina föräldrar sittandes bredvid dig. Du kommer snart att ligga i en sjukhussäng livrädd. Livrädd för att bli förlamad och livrädd för att försvinna.. Jag önskar att du hade pratat med någon om din rädsla för den fanns närvarande hela tiden. Jag önskar att du hade pratat med dina vänner om din situation, men det gjorde du inte. Kära 15-åriga jag, ensam är inte alltid starkast. Du behöver inte vara tuff jämnt. Du behöver inte bita dig i läppen för att inte gråta. 
 
Speciellt en sak vill jag att du ska veta. Du kommer att klara det. Du kommer att ta dig igenom motgångar. Tack vare din familj och tack vare dig själv. Kära 15-åriga jag, jag visste att du skulle klara det och vet du varför? För att du är bra som du är. Precis som du är. Glöm aldrig det. 
Välkommen till min blogg! Sara är mitt namn och jag är en 19-årig tjej med skolios. Jag fick reda på min skolios när jag var ca 12 år och blev opererad för det den 11:e maj 2011. Operationen gick bra och nu håller jag på med sjukgymnastik för fullt! Vid frågor är det bara att höra av sig. Jag svarar mer än gärna! Trevlig läsning!

RSS 2.0