Kära 15-åriga jag.

2014-06-25 | 20:17:01
Kära 15-åriga jag. Du kommer snart att få ett besked som vänder upp och ner på dina planer de närmsta åren. Du kommer aldrig att åka till Italien. Du kommer inte närvara på din egen skolavslutning eller dansa små grodorna runt midsommarstången. Du kommer ligga på sjukhus. Du kommer ha ont och du kommer inte kunna vända dig själv i sängen. MEN du kommer att kämpa. Kämpa för att komma ifrån sjukhuset. Kämpa för att det är det enda rätta. Kära 15-åriga jag. Det finns en sak som jag vill att du ska veta. Du är inte ensam. Du är inte ensam om att vara rädd, om att vara ledsen och det är okej. Kära 15-åriga jag, det är okej att känna. Oavsett känsla. Det är okej.
 
Det besked som du snart kommer att få, kommer göra dig mycket upprörd. Du kommer bryta ihop i sjukhuskorridoren. Sitta gråtandes på det kalla sjukhusgolvet med dina föräldrar sittandes bredvid dig. Du kommer snart att ligga i en sjukhussäng livrädd. Livrädd för att bli förlamad och livrädd för att försvinna.. Jag önskar att du hade pratat med någon om din rädsla för den fanns närvarande hela tiden. Jag önskar att du hade pratat med dina vänner om din situation, men det gjorde du inte. Kära 15-åriga jag, ensam är inte alltid starkast. Du behöver inte vara tuff jämnt. Du behöver inte bita dig i läppen för att inte gråta. 
 
Speciellt en sak vill jag att du ska veta. Du kommer att klara det. Du kommer att ta dig igenom motgångar. Tack vare din familj och tack vare dig själv. Kära 15-åriga jag, jag visste att du skulle klara det och vet du varför? För att du är bra som du är. Precis som du är. Glöm aldrig det. 
Postat av: Amanda

Herregud vad jag tjöt när jag läste detta. Du är underbar! Jag har själv skolios och vet hur det är, känslan av beskedet, gråtenklumpen i halsen som bara vill flöda ut närsom. Allt man missar. Gud vad glad jag är att jag hittade denna blogg. Kram

Svar: Hej Amanda! Tusen tack för dina ord! Väldigt snällt av dig. Hör av dig om du vill prata.
Kram Sara
Sara

2014-08-02 @ 01:51:29
Postat av: camilla

Vet att det är ett gammalt inlägg men snubblade just in på det!

Fyfan vad jag började lipa när jag läste detta. Är i samma sits nu och ska opereras snart och jag är så livrädd att jag håller på att fullkomligen skita på mig.

Det som gör mig nästan förbannad är att ingen jag berättat för verkar förstå vad det är jag ska göra. Som att dom tar det så lättvindigt. "Det kommer gå bra, du behöver inte oroa dig så mycket". Då vill jag bara skrika dom i ansiktet "Jaa, det vet jag väl. Läkarna är bland dom bästa i Sverige. Men kan ni fatta att dom ska skära upp längst min ryggrad och sätta in massa bultar och stänger, jag kan fan bli FÖRLAMAD, jag kommer ha så ont att jag spyr typ och jag kommer ligga sängliggandes hur länge som helst. DET ÄR INTE JÄVLA TANDSTEN JAG SKA TA BORT".

Det är som att ingen förstår att det är inte bara ett litet ingrepp. Förutom min mamma, utan henne hade jag fan gått under by now.

Ska läsa vidare på din blogg men samtidigt vet jag inte om det är bättre ju mindre jag vet. :(

Svar: Hej! Först och främst ber jag om ursäkt för sent svar, hade helt missat din kommentar. Sedan vill jag tacka så mycket för din kommentar. Det värmer i hjärtat.
Jag förstår till fullo vad du menar. Jag tror personligen att det är väldigt svårt att sätta sig in i denna situation om man inte har gått igenom det själv. Förståelsen kommer nog mycket med erfarenheten. Jag ser att denna kommentar skrevs för en tid sedan och kanske har du redan hunnit genomgå din opertaion, i sådana fall hoppas jag att allt gick bra. Du får gärna skriva till mig här eller på min mejl om du har några frågor eller bara vill prata. Jag är gärna ett bollplank. Ta hand om dig.

Stora kramar,
Sara
Sara

2015-06-05 @ 09:24:40

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Välkommen till min blogg! Sara är mitt namn och jag är en 19-årig tjej med skolios. Jag fick reda på min skolios när jag var ca 12 år och blev opererad för det den 11:e maj 2011. Operationen gick bra och nu håller jag på med sjukgymnastik för fullt! Vid frågor är det bara att höra av sig. Jag svarar mer än gärna! Trevlig läsning!

RSS 2.0