Linköping

2012-08-21 | 21:48:25
Hej!
 
Var på ettårsbesöket idag i Linköping. Jag hade tid klockan ett och när vi kom in i rummet träffade vi min läkare. Jag fick börja med att förklara min smärta. Vart den sitter och lite sådant. Sedan undersökte han ryggen och vi tittade på lite röntgenbilder. Bilderna såg ut som de gjorde i vintras enligt Hans, så inget hade förändrats. Vad det gäller min värk vet vi fortfarande inte vad den orsakas av. Vi började fundera på om jag ska göra en CT eller MR för att vara säkra på att allt är som det ska. Men då jag har blivit utsatt för så mycket strålning under mina år, av fler olika orsaker, så är vi och läkarna väldigt försiktga med att göra för många röntgen på mig. Vi bestämde i alla fall att om jag upplever att min smärta ökar eller om jag tycker det blir för jobbigt så ska vi höra av oss och så kan en skikt- eller magnetröntgen bli aktuellt. Med CT eller MR skulle vi kunna se om någon platta har gått av och om fallet är så så kan de gå in bakifrån för att se om det har läkt trots den krossade plattan. Eftersom min värk är densamma som sist jag röntgade mig så kan vi i dagsläget vara säkra på att ingen platta är sönder, så det är skönt att vet i alla fall.
 
Han tittade även på mitt ärr. Jag frågade om han tyckte att jag skulle fortsätta skydda det från solen, vilket han sa att jag ska göra, då mitt ärr fortfarande är rött och verkar inte vara helt färdigläkt. Han sa även att det inte var någon idé att ta bort ärret, eftersom det kommer troligtvis läka likadant igen. Det får alltså se ut så som det gör :/. Precis som jag har sagt tidigare så är det väldigt individuellt hur länge man måste tejpa ärret för solen. :)
 
När vi satt inne på rummet och pratde knackade det plötsligt på dörren och i dörröppningen står den sjukgymnast jag hade när jag låg inne där. Han bad om att få prata med Hans, men jag tror inte att han kände igen mig.
 
Jag har skrivit tidigare att när jag är på det här återbesöket så ska jag åka upp på avdelningen, men jag gjorde aldrig det. Det känns bara konstigt. Min tid är över och jag vill lägga min operation och allt bakom mig.
 
Nu ska jag blicka framåt! Fortsätta träna och hoppas på att värken ger sig med tiden!
 
Lite bilder jag tog i all hast, därav kvalitén! :)
 
Postat av: linda

åh det lät ju som att det gick jätte bra vännen! <3

jobbigt med värken :(

kramar <3

2012-08-23 @ 06:26:55
URL: http://www.livetmedlinda.blogg.se
Postat av: janna

Sv; tack så mycket! <3

Det låter ju ändå klokt att fortfarande tejpar! :)

2012-08-24 @ 17:19:57
URL: http://absolutjanna.blogg.se
Postat av: linda

sv : åh förstår det vännen! dom sa inte alls vad dom kunde göra för att hjälpa dig? <3 :(

ja det gick faktiskt bra för mig! <3

kramar <3

2012-08-26 @ 12:59:34
URL: http://www.livetmedlinda.blogg.se
Postat av: Julia och Hazal- Skoliosbloggen

Sv: Ja verkligen :D Kanske får du också chansen någon dag, vem vet :D

Svar: Ja om jag har lite tur så kanske jag får vara med någon gång! :D Hoppas allt är bra med dig Julia! :)
Sara

2012-08-28 @ 19:44:11
URL: http://julhaz.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Välkommen till min blogg! Sara är mitt namn och jag är en 19-årig tjej med skolios. Jag fick reda på min skolios när jag var ca 12 år och blev opererad för det den 11:e maj 2011. Operationen gick bra och nu håller jag på med sjukgymnastik för fullt! Vid frågor är det bara att höra av sig. Jag svarar mer än gärna! Trevlig läsning!

RSS 2.0