Svar på Fråga

2012-08-19 | 20:06:38
Är det inte bara första året man behöver skydda ärret? :)
 
Svar:
Jag tror jag har svarat på den här frågan tidigare, men jag tänkte att jag gör det igen. :)
Man kan inte dra någon generell slutsats över hur länge man ska skydda sitt ärr. Visst, läkarna brukar säga en viss tid du ska skydda det, men egentligen beror det helt på hur bra ditt ärr läker. Det brukar stå att man ska gå tejpad från solen i ett år, men som jag skrev beror det helt på. Jag vet människor som opererats för två och tre år sedan som fortfarande går tejpade för solen.
 
Vissa kanske inte ens behöver gå tejpade i ett år, medan andra behöver gå lite längre.
 
Förra sommaren låg jag inne på sjukhuset mycket och jag vistades inget alls i solen med ärret. Därför är jag noga med att skydda det den här sommaren eftersom jag aldrig solat med det. Plus att jag är hellre försiktig med att vistas i solen med det så att jag får ett mindre synligt ärr som slutresultat än att sola med ärret förtidigt. Vad jag har hört så ska man skydda ärret så länge som det är rött, vilket mitt fortfarande är. Detta vet jag dock inte om det stämmer :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Välkommen till min blogg! Sara är mitt namn och jag är en 19-årig tjej med skolios. Jag fick reda på min skolios när jag var ca 12 år och blev opererad för det den 11:e maj 2011. Operationen gick bra och nu håller jag på med sjukgymnastik för fullt! Vid frågor är det bara att höra av sig. Jag svarar mer än gärna! Trevlig läsning!

RSS 2.0