2012-11-30

2012-11-30 | 23:09:44


Hejsan!

Jag tänkte uppdatera lite! Förra veckan var jag på sjukhuset och gjorde en enklare spirometriundersökning och även en ergospirometri. Detta var dock inte på grund av min skolios utan av en annan orsak som jag inte tänker gå in på. I alla fall, det visade sig att min lungkapacitet hade förbättras väldigt mycket sedan sist. Senaste spirometriundersökningen som jag gjorde var efter allt strul med min lunga och lungsäck. Vid det tillfället låg jag en bra bit under vad som jag bör ligga på och nu ligger jag precis på den understa gränsen, skönt!!

Igår och idag var det inga roliga dagar för ryggen! Igår var det nämligen öppet hus på min skola och detta innebar att jag stod upp i flera timmar utan att sätta mig ned... Sista timmen var min rygg helt död rent utsagt! Jag hade fruktansvärt ont vilket jag tror att nästan alla märkte. Det var flera som sa att jag skulle åka hem och vila, men jag är så oerhört trött på att min rygg ska bestämma vad jag ska göra och inte göra! Jag härdade mig igenom sista timmen och när jag väl kom hem var jag nästan på väg att börja gråta för det gjorde så ont! Jag tog ipren och gick sedan och la mig med benen i högläge. Imorse när jag vaknade hade jag fortfarande ont i ryggen och spänningshuvudvärk. Idag har jag legat i sängen i stort sett hela dagen, tur att jag var ledig idag! Jag ogillar skarpt den här spänningshuvudvärken som jag får på grund av ryggen! Någon som känner igen sig? Det känns liksom som att den här tiden bör jag redan vara förbi. Att fortfarande få så här ont i ryggen när det har gått 1 år och 6 månader sedan operationen känns väldigt irriterande. Okej om man får så här ont ett år efter operationen, men 18 månader efter?!

Ger det sig inte snart får det nog bli aktuellt att gör en CT eller MR trots allt.

Hoppas allt flyter på bra för er.
Kramar!<3

10 månader

2012-11-15 | 08:11:00
Firar 10 månader med bloggen idag! Grattis grattis!! ;)
 
Den här bloggen har betytt (och betyder) väldigt mycket för mig. Jag ångrar verkligen inte att jag startade den. Jag har kommit i kontakt med många nya människor, lärt mig så otroligt mycket om skolios, bearbetat allt som rört min skolios m.m. Jag vill att ni ska veta att jag är otroligt glad över att ni läser min blogg och angagerar er!
 
Slänger in min skoliosvideo i brist på bilder :)
 
 
Ha det grymt och fortsätt kämpa! ♥
 
 

2012-11-10

2012-11-10 | 22:57:20
18 månader i morgon!! 1 år och 6 månader sedan jag opererades. Vid den här tiden för 18 månader sedan låg jag spänd i min säng. Jag var otroligt rädd, nervös, ledsen och laddad på samma gång. Jag skakade i hela kroppen av nervositet, men samtidigt var jag redo. Jag ville bli av med operationen och vara tillbaka i vardagen så snabbt som möjligt. Vid den här tiden hade jag redan tagit min andra dusch och låg nedbäddad i sängen. Tv:n stod på, men jag varken ville eller kunde koncentrera mig på den. Mamma och pappa satt vid varsin sida om min säng och höll mig i handen tills jag somnade. Dagen efter var det dags. Klockan 08:00 låg jag redan sövd på operationsbordet redo för att operationen skulle börja. Nästa gång jag vaknade upp igen var vid 15:30. Klockan 20:15 satt jag upp första gången och detta var starten på min resa tillbaka till vardagen igen.
 
Imorgon har jag även kört sjukgymnastik i 6 månader. Första gången jag började med sjukgymnastik var samma dag som min ettårsdag.
 

Smärtan består!

2012-11-06 | 17:14:30

Aj! Ryggen värker och jag börjar bli väldigt irriterad på detta. Nu blir det sängen med benen i högläge så förhoppningsvis ger det sig!

2012-11-05

2012-11-05 | 20:23:34

Hejsan!

Nu var det ett bra tag sedan man skrev här! Jag tänkte ge er lite update om läget.

Allt flyter på bra med ryggen. Snart är det hela 18 månader sedan min operation!! Helt sjukt! 1 år och 6 månader sedan jag låg på operationsbordet. Det var min tredje gång jag blev opererad och förhoppningsvis sista gången.

Hur är det med er?

Ha det fint tills vi hörs nästa gång!<3

Välkommen till min blogg! Sara är mitt namn och jag är en 19-årig tjej med skolios. Jag fick reda på min skolios när jag var ca 12 år och blev opererad för det den 11:e maj 2011. Operationen gick bra och nu håller jag på med sjukgymnastik för fullt! Vid frågor är det bara att höra av sig. Jag svarar mer än gärna! Trevlig läsning!

RSS 2.0