Svar på fråga

2012-10-08 | 09:01:48
Mikaela Om: Fråga
 
Hej! Känns jättebra att läsa din blogg! Är själv opererad för 8 månader sedan, och har en fruktansvärt jobbig värk. De flesta verkar vara relativt smärtfria efter den tiden, men jag läser att även du haft problem med värk. Blir det fortfarande "bättre och bättre" för dig? Tränade du även de dagar du hade jätteont? Kram Mikaela
 
Svar:
Hej Mikaela! Kul att höra att du läser min blogg :)
 
Oftast när man läser om människor som har opererats för skolios så är de, precis som du säger, smärtfria ganska snabbt. Jag blev opererad för över ett år sedan, men går fortfarande med smärta av och till. Tråkigt att höra att även du har ont! För drygt 5 månader sedan kontaktade vi en sjukgymnast och där har jag gått sedan dess. Träning för mig betyder väldigt mycket och ja, jag har tränat när jag har haft rejält ont i ryggen. Men detta är inget jag skulle rekommendera. När du känner att du har ont i ryggen skulle jag råda dig om att ta det lugnt.
 
När jag har väldigt ont i ryggen brukar jag ta ipren och sedan gå och lägga mig med benen i högläge. Då kan jag slappna av bättre i ryggen.
 
Sedan tycker jag att du ska nämna för din läkare att du går med smärta, om du inte redan har gjort det. Kanske är det så att de vill titta närmare på det t.ex. med röntgen.
 
Du får jättegärna mejla mig om du skulle ha några fler frågor eller om du vill prata med någon om detta. Min mejl: sara_goransson@hotmail.com
 
Hoppas jag svarade på dina frågor och hoppas verkligen att din smärta ger sig snart!
Kram
Sara♥
 
 
Välkommen till min blogg! Sara är mitt namn och jag är en 19-årig tjej med skolios. Jag fick reda på min skolios när jag var ca 12 år och blev opererad för det den 11:e maj 2011. Operationen gick bra och nu håller jag på med sjukgymnastik för fullt! Vid frågor är det bara att höra av sig. Jag svarar mer än gärna! Trevlig läsning!

RSS 2.0