Återbesöket 18/6

2013-06-19 | 22:51:00
Som sagt så var jag på återbesök i Linköping igår (18/6). Vi tittade lite på mina röntgenbilder och allting såg bra ut. Jag fick berättat lite för mig att mina två krökar är ungefär lika stora, på ca 16 grader vardera. Min läkare berättade lite också att man inte kunde räta ut den största kröken mer för då fanns det en risk att min översta krök ökade. Sedan så berättade han även att det är jättebra att den översta kröken (den som är rödmarkerad i den högra bilden nedan) inte är mer än 25 grader. Hade den varit det så skulle man kanske ha behövt göra något åt det också. Man vill tydligen inte att den ska bli större än 25 grader.
 
Min läkare sa också att man egentligen skulle ha velat tagit med ytterliggare en kota längre ned, men att de ofta avstår från detta. Då skulle jag bara ha haft en ledig kota längst ned och risken för att jag skulle ha blivit mycket stelare när jag blir äldre skulle ha varit betydligt större än vad den är idag. Mellan kotorna ligger så kallade diskar och dessa ska bland annat fungera som stöddämpare. I min skoliosoperation har de tagit så kallade burar och satt emellan kotorna och detta sa hab var på grund av att ryggraden ska förbli rak och inte sjunka ihop.
 

Det här var mitt sista återbesök och jag vte inte hur mycket mer jag kommer att kunna skriva om skolios och om min resa. Jag känner lite att den tar slut nu och det är faktiskt väldigt skönt! Jag kommer absolut att fortsätta försöka uppdatera bloggen regelbundet och som jag alltid har sagt så svarar jag gärna på frågor så det är bara att höra av sig.
 
Nu ska jag istället fokussera på min fotoperation och fortsätta med min sjukgymnastik för både rygg och fötter. Hör av er om frågor eller liknande skulle finnas. Ha det fint så länge!
 
 
Postat av: Julia och Hazal- Skoliosbloggen

Skönt att allt såg bra ut! :)

Svar: Ja verkligen! Nu är ju så gott som allt över och det är jätteskönt!:) hoppas allt funkar bra för dig med! :)<3
Sara

2013-06-23 @ 21:30:31
URL: http://julhaz.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Välkommen till min blogg! Sara är mitt namn och jag är en 19-årig tjej med skolios. Jag fick reda på min skolios när jag var ca 12 år och blev opererad för det den 11:e maj 2011. Operationen gick bra och nu håller jag på med sjukgymnastik för fullt! Vid frågor är det bara att höra av sig. Jag svarar mer än gärna! Trevlig läsning!

RSS 2.0